Uitleg Goden

Erasu was de eerste God die geschapen is uit het wezen van de Almoeder. Hij is de rechter na de dood; en dus de Godheid die uiteindelijk beslist over al het leven en dood. Erasu doet dit door alle aspecten van een ziel te bestuderen en met zijn oneindige wijsheid een oordeel te vellen.
Hij wordt geassocieerd met orde, recht, beschaving, wetenschap, wijsheid en (zwarte) magie. Zijn symbool is een gouden driehoek, welke de vlakken van Macht, Religie en Alchemie/Magie representeren. De servitars van Erasu zijn Gouden Engelen.
In de Aswoestijn wordt Erasu vereerd onder de naam Ma’at en in Kenkon wordt hij de Gouden Samoerai genoemd.

Huntress is de oudste zus en wordt gekenmerkt door haar rechtlijnige en pragmatische aanpak en idealen. Zij haat dubbele agenda’s en achterbakse praktijken en handhaaft de cirkel der Natuur; vandaar ook haar afkeer tegen ondoden. Zij ontfermt zich over de creatie van nieuw leven.
Zij wordt veelal geassocieerd met de natuur, de jacht, vruchtbaarheid en wraak. In haar dienst zijn de dierentotems; dieren met bovennatuurlijke kracht en sterk gelinkt aan aspecten van de natuur.
Het symbool van de Huntress is een hertengewei.
Ze wordt in verschillende delen van Kederan onder andere namen vereerd. De bekendste zijn: Moeder Aarde (Krimmhildt), het Oog van Jade (Kenkon) en Geb (Aswoestijn).

Mishka kreeg van zijn moeder de aspecten van water, genezing en bescherming onder zijn hoede. Voor hem is het leven het hoogste goed, hij creëert dit niet, maar behoudt het leven dat er reeds is, laat groeien wat bestaat en beschermd altijd diegene die in nood zijn.
Hij heeft een vredelievend karakter en is daardoor moeilijk boos te krijgen. Hij zal altijd een helpende hand uitsteken. Als Mishka echter boos wordt, kan een einde aan het leven een welkome volgende stap zijn.
Mishka wordt geassocieerd met water, het leven, bescherming en genezing; zijn servitars zijn sylphs en het symbool is een Franse lelie/Fleur de Lis.
In sommige delen van Kederan wordt Mishka vereerd onder andere namen, bijv. de Azuren Prins (Kenkon), de Maan (Krimmhildt) en Usat (Aswoestijn).

Mohr gelooft in het nut van vernietiging, alles wat gecreëerd is, verliest langzaam door de tijd zijn essentie. De vernietiging maakt ruimte voor nieuwe en verbeterde creatie. Mohr maakt dan ook vol overgave en passievol ruimte om nieuwe creatie te laten gebeuren. Dit alles mag echter niet zomaar in het wilde weg plaatsvinden. Er hoort eer te worden betuigd aan de creatie die wordt vernietigd. Hierdoor wordt Mohr veel geassocieerd met aspecten van vuur, passie, eer, kracht, moed, strijd en vernietiging.
Het symbool voor Mohr is een vlam en zijn servitars zijn demonen.
De verering van Mohr gebeurt in sommige delen van Kederan onder andere namen, bijv. de Zon (Krimmhildt), Karmijnen Krijgsheer (Kenkon) en Ra (Aswoestijn).

Seductress staat voor de verlangens van ieder wezen en probeert deze te verwezenlijken. Zij wil hier echter altijd iets voor terug. Zij gebruikt haar sluwe en slinkse wijsheid om plannen te smeden en ten uitvoer te brengen.
Haar symbool is een masker. Alle Schaduwen en een tal van andere ondode wezens zijn de servitars van de Seductress. Zij helpen haar in het verwezenlijken van de plannen die worden gemaakt.
De verering van de Seductress gebeurd in sommige delen van Kederan onder een andere naam, bijv. Ivoren Hoveling (Kenkon), de Sterren (Krimmhildt) en Nuit (Aswoestijn).

Rach’tsor werd begiftigd met de mogelijkheid tot het eindeloos creëren. Rach’tsor was de creërende godheid; die verder niet oplette wát hij/zij creëerde. Als dusdanig werd hij/zij een dwaas genoemd door de anderen. Zijn/haar plaats was dus nieuwe dingen maken en anderen zich hiermee bezig laten houden. Rach’tsor had geen moraliteit; geen besef van goed of kwaad. In de godenoorlog is Rach’tsor verbannen van Kederan. Hierdoor is er verder weinig bekend over hem/haar. Rach’tsor is de godheid van Vrijheid en Chaos. Rach’tsor staat voor doen wat het juiste is, ongeacht de consequenties en wordt gekenmerkt door witte magie, onvoorspelbaarheid, aanpassingsvermogen en vooral op instinct afgaan.
Zijn/haar symbool is een zilveren spiraal, veelal geplaatst op een zwart veld en wordt bijgestaan door servitars in de vorm van Chaos-geesten.
In de Aswoestijn is hij/zij ook gekend onder de naam Apep en in Kenkon als Zilveren Dwaas.
Rach’tsor heeft op dit moment weinig kracht, vanwege de nasleep van Godenoorlog.

Tarkyss is de jongste broer onder de Goden. Arbeid adelt; en zo des te meer voor Tarkyss. Hij was de kampioen van orde; de kampioen van Erasu. Als patroon van ambachtslieden maakte hij door harde arbeid; als zodanig was hij ook de patroon van alchemisten. Hij wordt vaak geassocieerd met de aarde. Hard werken en zorgvuldigheid leveren de grootste resultaten volgens Tarkyss.

Hard werken en zorgvuldigheid leveren de grootste resultaten volgens Tarkyss, hij was de strijder-god die staat voor Discipline en Plicht maar ook voor eerlijkheid en handel. Hij staat voor standvastigheid en is de godheid van de hardwerkende ambachtsman. Tarkyss staat ook bekend als de smeder-god die Kederan van haar eerste wapens voorzag. Tarkyss is de elementaire godheid van Aarde, en zijn dienaren zijn de Aard-geesten die de aarde doen schudden op zijn commando. Het teken van Tarkyss is de smidsehamer, die het harde werk, discipline en plezier in de ambacht symboliseert. Tarkyss is ook een van de slachtoffers van de Godenoorlog.
Tarkyss is tevens gekend onder de naam Ptah (Aswoestijn), Strenge Rots (Dwergenclan) en de Agaten Smid (Kenkon).

Zorax is de jongste der Goden. In een groot paleis op de wolken woonden de dienaren van Zorax. Zorax is de elementaire godheid van Lucht en staat voor inspiratie, muziek, dans en liefde. Zorax werd gediend door de luchtgeesten, de Djinn en de Musen.

Zorax was de godheid die ware liefde (in tegenstelling tot de misleiding en de lust van de Seductress) propagandeerde. Door muziek en kunst creëerde Zorax een gelukzaligheid waarin stervelingen in onderlinge eenheid deel konden uitmaken. Zij woonde op de wolken en leerde haar volgelingen zich niets aan te trekken van de harde regels van de maatschappij en slechts te denken aan het geluk van elkaar. Vroeger werd deze god aanbeden door eenieder die inspiratie zocht of die hun brood verdiende met de liefde.

Zorax beheert de positieve emoties en is in staat om vreugde, blijdschap en euforie te brengen. Ze zal dan ook altijd proberen om het positieve in de persoon in te zien. Des te meer iemand in de put zit, des te meer ze zal proberen, veelal door haar dienaren op die persoon af te sturen, deze te helpen. De zogenaamde ‘underdogs’ hebben een speciaal plaatsje in Zorax’ hart.

Nu Zorax is gevallen in de godenoorlog is de Lucht niet langer het domein van haar Dienaren.
De verering van Zorax gebeurd in sommige delen van Kederan onder andere namen, bijv. Hathor (Aswoestijn) en Saffieren Nachtengaal (Kenkon).