Humans

Humans zijn er in allerlei soorten en maten. Dit veelal gevarieerde volk is, door hun grote aanpassingsvermogen overal op de wereld van Kederan te vinden.

Persoonlijkheid en morele richtlijn

De Humans hebben als geheel geen sterk overeenkomende persoonlijkheden of morele overtuiging. Iets dat wel opvalt is dat ze snel leven; in slechts een kleine eeuw vormt een Human meestal 3 tot 4 generaties. Iedere generatie is weer iets slimmer dan de eerdere generaties. Zo leren de Humans van elkaar en van anderen. Leren is niet het enige waar Human in uitblinken, de Human is namelijk ook zeer goed in het vernietigen van beschavingen om zo terug te vallen naar een soms voorbijgegane tijd. Hierdoor valt de Human dan een grote hoeveelheid generaties terug in hun kennis en leer. Dit gebeurt meestal als de technieken waarmee de mens werkt zover doorgegroeid zijn dat de basis niet meer te behappen valt voor de jonge generatie.

Fysieke beschrijving

Hun uiterlijke kenmerken lopen sterk uiteen: van slank, gespierd, dik en alles er tussenin. Het haar van Humans kent veel verschillende kleurscharkeringen; maar bruin, zwart en rood haar voeren duidelijk de boventoon. Ook de huidskleur verschilt per Human, hoewel deze zich vaak wel beperkt tot “natuurlijke” tinten: van lichtbeige tot donkerbruin. De ogen van Humans zijn grotendeels wit, met een gekleurde iris in het midden. Deze iris is meestal blauw, bruin of groen, hoewel andere kleuren ook waargenomen zijn. De meeste Humans hechten veel waarde aan hun uiterlijk, en dossen zich dan ook regelmatig uit in kleurige stoffen. De kleding van de Human geeft veelal een indicatie van de rang, stand of klasse van de betreffende Human.

Jong: 0 – 20
Volwassen: 21 – 45
Middelbare leeftijd: 46 – 70
Oud: 71 – 90

Onderlinge relaties

Afhankelijk van de samenleving waarbinnen Humans opgroeien, kiezen zij rond hun 18e levensjaar een partner, of wordt er een partner voor hen gekozen. Hun paringsritueel is net zo gevarieerd als de Human zelf. Dit paringsritueel kan enkele minuten tot verscheidene jaren in beslag nemen.

Bij de Human draagt het vrouwtje het ontwikkelende kind in haar buik. De draagtijd is gemiddeld 9 maanden, waarna het kind ter wereld komt. De nestgrootte van de Human is doorgaans 1, hoewel er in uitzonderlijke gevallen ook twee- of drielingen geboren worden. De bevalling, zoals het werpen van het kind genoemd wordt, is voor de Human een zeer risicovolle gebeurtenis. Zonder medische hulp van een arts of vroedvrouw is de kans dan ook aanzienlijk dat de Human komt te overlijden.

Landen

Zoals eerder beschreven, zij  Humans over de hele wereld van Kederan te vinden. Hun kennis, en leervaardigheid, evenals hun kracht om te vernietigen, heeft enkelen van hen zelf tot in de diepste mijnen van het Dwergenrijk gebracht. Hierdoor zijn Humans ook in aanraking gekomen met de Drow die hier leven. De Drow houden de fysiek sterke Human mannen en een enkele Human vrouw heeft zich zelfs opgewerkt tot hoger in de rangen van de Drow.
Verder zijn de Humans in Neovare, The Kingdom of Araum, Kortoga en in Dark Dannings aanwezig:
in alle hoeken van de samenlevingen.
In het Mistic Forest worden Humans geweerd door de Halflings en de Elven die daar wonen. En in de Noordelijke Lost Plains is de dunne en tere mensenhuid niet opgewassen tegen de grillen van de natuur. Wel Leven er, in de drie dorpen van The Lost Plains, Humans die daar handel drijven of andere bezigheden hebben.

Religie

In hun religie zijn Humans even gevarieerd als in al hun andere aspecten. Zij hangen geen specifieke God aan, maar alle 8 de Goden worden vertegenwoordigd onder de Human. Het enige ritueel waaraan vrijwel elke Human, op den duur, deelneemt is het eerder genoemde paringsritueel. Zij hebben vrijwel zonder uitzondering een sterke drang zich voort te planten. Ze geloven in de kracht van velen en in het intellect van de ene.

Taal

Humans spreken common en vanwege hun snelle leermogelijkheden mogen ze 1 extra taal kiezen.

Namen

Mannelijke namen: Tjeerd, Jasper, Alex, Ike, Henk, Dirk, Jan, Bram, Herman, Kees, Sjaak, Hendrik, Mohammed, Ali, Pjoter, Zack, Gerald.

Vrouwelijke namen: Sara, Kim, Emie, Julliette, Vera, Roos, Eva, Fatima, Jennifer, Mei-Ling, Mariska, Kirsten, Nuo, Soraya, Bahar, Olga.

Avonturiers van dit ras …

Avonturiers die Human spelen kunnen het beste hun uiterlijke kenmerken aanpassen aan het land waar ze vandaan komen.

Specifieke ras eigenschappen

Als mens heb je geen specifieke vaardigheden maar wel extra te verdelen vaardigheidspunten.

Vrij te verdelen skillpunten: 20
Startkapitaal: 325 dukaten