Dark Dannings

Geografisch overzicht

Burchten en donkere kastelen vormen het landschap van Dark Dannings. Tussen deze burchten liggen moerassen en lopen gevaarlijke ondode wezens rond. Dit land wordt geregeerd door de huizen van de Children of Old Age. Van de flora en fauna is weinig over en het meest voorkomende is de raaf en andere gevleugelde wezens. De ondode fauna is soms overweldigend.

Geschiedenis

Ooit lang, lang geleden heeft de Seductress tijdens de Goden oorlog een speciale Servitar gemaakt; dit was een Vampier. Een zielloos lichaam compleet gevoed door zielen van anderen. Hij heeft gedurende zijn leven 9 verschillende vrouwen gehad om zo zijn eigen familie te creëren. Uit elke combinatie kwam een andere zoon of dochter met een speciale kracht voort. Deze halfkinderen zijn nu de leiders van de huizen en voeren oorlog met elkaar. Zelf hebben de kinderen ook weer kinderen geschapen en die hebben ook weer kinderen geschapen. De enige eigenschap die ze gemeen hebben is dat ze heel erg oud kunnen worden. Door de burgeroorlog die het land voor honderden jaren verslond, komt het wel voor dat er van een aftakking alleen de over-overgrootmoeder en het jongste achterachterkleinkind over is, en deze er beiden even oud uitzien.

De laatste 25 jaar hebben de andere landen het ook voorzien op Dark Dannings. Vanuit het Oosten vallen de compagnieën van Kortoga het land binnen op zoek naar oude rijkdommen die het land bezit. En vanuit het Zuiden is The Kingdom of Aurum het land 25 jaar geleden binnengevallen, en heeft daar een fort en een handelsdorp gesticht. Door de eeuwen durende burgeroorlog waren de huizen van The Children of Old Age zo ver uitgedund, dat de enige manier om de vijanden van buitenaf te weerstaan een samenwerkingsverband was. Dit is gelukt door elk huis een specifieke taak te geven binnen Dark Dannings.  En Dark Dannings is nu klaar om mee te doen in de wereldhandel en vastberaden een einde te maken aan de invasie door de andere landen.

Economie

Dit land bezit veel oud geld. Van de voormalige bevolking is weinig over en de Children zijn goed in het kopen en doorverkopen van spullen. Zelf behoeft het land niet erg veel, gezien alles dat ze wilden bouwen als gebouwd is. Het onderhoud van de bouwwerken is goedkoop, en op de een of andere manier zijn de Dark Dwarfs positief ingesteld richting Dark Dannings.

Bevolking

De bevolking bestaat uit een 4 kasten systeem:
1. De raad;
2. De 8 huizen;
3. De volgers die toe willen treden tot de huizen;
4. De huisslaven.

Alle rassen zijn welkom; mits je toegang vraagt. Iedereen zonder document, die wordt gevraagd dat document te laten zien (iets dat niet heel erg vaak voorkomt in de huizen maar wel vaker daarbuiten) wordt opgepakt en ondervraagd. Als de antwoorden bevallen kom je in de onderste rang. Bevalt het niet dan zal je waarschijnlijk in het ondode leger opgenomen worden.

In Dark Dannings wordt voornamelijk Kederan Ancient gesproken, daarnaast spreken ze Common, maar dit wordt als “mindere” taal gezien en daarom veelal vermeden.

Brahmin-Dah
Strijders huis

Aantal leden: 2500
Dit Children of Old Age huis heeft als trademark een Beastling achtergrond. Vooral katachtigen en wolfachtigen zijn hier erg sterk vertegenwoordigd, maar elke Beastling soort is welkom in dit huis.  De Beastlings hebben de eeuwenoude aarderituelen vermengt met bloedrituelen om zichzelf fysiek sterker te maken. Het is ook gebruikelijk om de krachten van diegene die je verslaat in je op te nemen. De Brahmin-Dah voeden zich met het lichaam van hun vijanden en ze zien elk andere soort als een mindere Soort.  Dit huis is erg voor soort bij soort houden.

Uiterlijk: Beestachtige pantsers, ruwe kleding.

Chienley-Tek
Necromancers Logistiek huis

Aantal leden: 2000
De Chienley-Tek is een Children of Old Age huis dat zich heeft gewijd aan het in ere houden van de ondode wezens tussen de beschermde gebieden. Ze onderhouden de oude ondoden die ze tegenkomen en reizen ook tussen de gebieden in speciale koetsen die voortgetrokken worden door ondode beesten. Op deze manier houden ze het land veilig. Soms moet een cluster ondoden verplaatst worden omdat het de handel tegenhoudt, en soms introduceren ze nieuwe ondoden. Binnen de Chienley-Tek zijn martelaren berucht en geroemd. Hoe beter je iemand tot de dood martelt, hoe feller de ondoden zich gedragen.

Uiterlijk: Zwart met schedels.

Dagda-Mor
Onderzoekers huis

Aantal leden: 1750
Alles draait bij dit huis om onderzoek. Deze kinderen hebben een allergie voor zonlicht en zullen goed beschermd het licht in moeten. Dit huis is voornamelijk gericht op politiek onderzoek, groepsdynamiek en infiltratie.

Uiterlijk: Nette kleding, gotisch.

Louisean-Gradely
Bemiddelaars huis

Aantal leden: 1200
Binnen de Children of Old Age gemeenschap bemiddelt dit huis tussen handelaren. Er mag dan ook niet gehandeld worden binnen de Dark Dannings zonder dat een Louisean-Gradely huis afgevaardigde aanwezig is. Deze bewaren de handelsovereenkomsten, en handelsgeschillen worden door huize Louisean-Gradely opgelost. Zo zorgen ze er ook voor dat handelaren hun spullen kunnen verkopen en dat de spullen tegen een eerlijke prijs verkocht worden. Dit huis jaagt dan ook op dieven, smokkelaars en helers.
Uiterlijk: Gekleurde zonnebrillen, Steampunk-achtige kleding zonder tandwielen.

Dannyth-Droth
Bloedmagie huis

Aantal leden: 1500

De Children of Old Age van het Dannyd-Droth huis, houden zich voornamelijk bezig met bloedmagie, bloedtransfusies en bloedrituelen. Voor hun onderzoek worden veroordeelden uit gevangenissen gehaald en meegenomen voor onderzoek; meestal worden er buitenlanders gebruikt.
in het dagelijks leven zoeken de Dannyd-Droth naar het ultieme lichaam voor bloedmagie. Tevens houden ze zich bezig het zetten van vallen aan de randen van Dark Dannings, die voornamelijk in het Noordelijke gedeelte van Dark Dannings liggen. Testen wijzen uit dat Elven erg goed zijn in het beoefenen van bloedmagie, maar dat elk ras dit wel tot op zekere hoogte vaardig kan worden.

Uiterlijk: Rode kleding, jurken en maskers.

Aegir-Bas
Goden huis

Aantal leden: 2200

Het huis van Aegir-Bas houdt zich voornamelijk bezig met het tevreden houden van alle Goden. Zo hebben ze de dagen van het jaar gedeeld door 8 Godenmaanden om alle Goden te eren. Ze controleren de andere huizen op correcte Godenverering. Binnen dit huis zijn er ook priesters die wisselen van God. De kracht van deze Children is dat ze niet door Goden en of Servitars gezien worden; hierdoor is het mogelijk om meerdere Goden aan te hangen.

Uiterlijk: Rijkgekleurde gewaden en symbolen van alle Goden.

Renna-Sktar
Elementaire magie huis

Aantal leden: 750

Het huis van Renna-Sktar houdt zich voornamelijk bezig met elementaire magie. En dan voornamelijk met het te implementeren in de verdediging van Dark Dannings. Dit huis heeft het minste land en er zijn vele leden van dit huis gestoven in de burgeroorlog. Huis Brahmin-Dah heeft dit huis bijna verloren laten gaan. Aan het einde van de oorlog heeft dit huis zich dan ook opgesloten in hun eigen kasteel. In een soort van winterslaap; deze manier van verdediging is nog steeds een van de unieke krachten van dit huis.

Uiterlijk: Een jurk die aangeeft welke stroming van magie je beoefend.

Keya-Imra
Voortplanting en Genezing huis

Aantal leden: 1000

Keya-Imra het huis van Genezing en voortplanting. Dit is het huis dat bepaald wie een huwelijksverbond aan mogen gaan en kinderen mag maken. Via dit huis worden de afgelopen 25 jaar de beste bloedlijnen met elkaar verbonden. Dit huis werkt dan ook nauw samen met de Dannyd-Droth om met het meest pure bloed de Children of Old Age nakomelingen te maken. Ook buitenstaanders die toe willen treden tot de Children of Old Age moeten bij dit huis een test der puurheid afleggen waarna je bij een huis wordt ingedeeld. Vervolgens leg je de “Awakening Trial” af; deze is voor buitenstaander en kinderen hetzelfde. Deze trials zijn door de Keya-Imra bedacht om opener te zijn naar de buitenwereld. Het is alleen zo jammer dat de buitenwereld niet openstaat voor de cultuur der Children of Old Age.

Uiterlijk: mannen lijken op rechters; zwarte lange cloaks met een Keppel op hun hoofd. Doorsnee vrouwen zien eruit als boerenvrouwen in het zwart. De enige functie van adelvrouwen is om voor nageslacht te zorgen, daarom dragen zijn veelal ruimvallende gotische kleding. Zij dragen tevens rode ringen; waarbij elke ring staat voor een gebaard kind.

Bestuur en instellingen

De raad spreekt zich uit over het land. Deze raad bestaat uit de leiders van de huizen samen met 1 administratieve medewerker. De leiders van de huizen spreken zich uit over wat er binnen hun huis gebeurd. Tevens mag niemand uit een hogere kaste, iemand uit de kaste hieronder bevelen dingen te doen.

De raad komt elke maand bij elkaar in een ander huis. Tijdens de vergadering worden de punten besproken die de leiders van de verschillende huizen hebben ingediend. Het huis waar de raad bijeenkomt is de voorzitter van die betreffende raadsbijeenkomst. Gelijkheid tussen de huizen is iets wat de laatste 25 jaar sterk doorgedrukt wordt om samen te streven naar een rooskleurige toekomst.

Als iemand wordt verdacht van een misdrijf, wordt deze persoon gevangengenomen. De gevangen worden naar huis Chienley-Tek gestuurd voor ondervraging. Hier wordt een verslag van gemaakt en met dit verslag beoordeelt de leider wat er met verdachte gedaan moet worden.

Elk huis heeft een aantal leden die zich ontfermen over nieuwe leden; hetzij kinderen of personen die door huis Keya-Imra worden toegewezen. Deze nieuwe leden moeten de basisrituelen van dit huis leren alsook de Ancient taal en de gebruiken van de andere huizen. De duur van deze opleiding verschilt per ingewijde.

Er zijn een aantal zeer voedzame planten die groeien binnen Dark Dannings. De meeste niet-vechters zijn dan ook vegetariër. Vlees wordt gezien als iets dat je moet verdienen door strijd. De dode strijders op het slagveld worden bijna altijd opgegeten.