Faeryfolk

Faeryfolk is een intelligent, denkend ras op Kederan. Zij worden niet geboren, maar ontwaken willekeurig verspreid over de wereld. Deze ontwaking is zowel als individu of in een groep voorgevallen. Ze lijken qua postuur en voorkomen sterk op mensen, met als uitzondering dat zij veel langere oren hebben en een schijnbaar willekeurige fel gekleurde omranding van hun ogen.

Het moment van ontwaken van Faeryfolk heeft invloed op hun gestel; Faeryfolk dat overdag ontwaakt, is fysiek zwakker dan Faeryfolk dat ’s nachts onder de sterren ontwaakt. Daartegenover staat wel dat Faeryfolk dat overdag geboren wordt, de wereld veel beter kan begrijpen.

Na gelang zij zichzelf als individu ontwikkelen in kunde, kracht en/of kennis, nemen zij meer uiterlijke kenmerken over van hun ontwikkeling.

Zo zal een lid van het Faeryfolk dat veel in de bossen rondwaart en leeft van de jacht, groene en dierlijke of plantachtige kenmerken gaan vertonen in hun aangezicht en hoofddracht en zal een gespecialiseerde vuurmagier vurige warme kleuren en vlammige tekeningen gaan vertonen in zijn/haar aangezicht en in hun hoofddracht.

Persoonlijkheid en morele richtlijn

Faeryfolk is over het algemeen genomen vrolijk, nieuwsgierig en goedaardig van aard. Echter, zoals zij ook lichamelijke veranderingen ondergaan door levenservaring op te doen, zullen zij ook hun karakter en eventuele morele richtlijn ontwikkelen in diezelfde ontwikkelrichting.

Fysieke beschrijving

Faeryfolk lijkt in postuur sterk op het mensenras. Ze zijn in de grond wat minder robuust, maar door hun ontwikkelingsmogelijkheden kunnen zij lichamelijk iedere kant op ontwikkelen die deze ontwikkelrichting aan kan bieden.

Sterke fysiologische veranderingen daargelaten; Faeryfolk zal niet twee keer zo lang worden of grote vleugels ontwikkelen; de basis blijft binnen dezelfde grenzen als het menselijk ras. Maar binnen deze grenzen is zo goed als alles mogelijk.

 

Jong: 0 – 20
Volwassen: 21 – 65
Middelbare leeftijd: 66 – 90
Oud: 91 – 150

Onderlinge relaties

Faeryfolk is van nature een vriendelijk ras en zal nieuwsgierig en open zijn naar nieuwe zaken en personen.

Landen

Faeryfolk wordt niet in hele grote aantallen gevonden op de wereld, maar wel op allerlei diverse plaatsen. Faeryfolk heeft geen thuisland; het zijn wereldbewoners.

Religie

Leden van het Faeryfolk komen in allerlei geloofsovertuigingen. Het is een vrij ras wat hierdoor zich kan ontwikkelen in welke religieuze richting dan ook.

Wel heeft het Fairyfolk een onverklaarbare (al dan niet bewuste) aantrekkingskracht naar de religie van de Seductress.

Taal

Faeryfolk heeft geen eigen taal. Wel heeft dit ras de mogelijkheid om in iedere taal te kunnen communiceren door spraak

Namen

Faeryfolk draagt vanaf het prille ontwaken op de wereld al een naam. Het is voor menig wetenschapper een groot mysterie hoe dit ras “geboren” wordt als (jong) volwassene met reeds ontwikkelde spraak en identiteit. De naamvariatie van Faeryfolk ligt erg uiteen, maar heeft vaak een eenvoudige klank en zelden meer dan drie lettergrepen.

Avonturiers van dit ras …

Faeryfolk is een onderzoekend en rondtrekkend ras. Nieuwsgierig van aard kun je ze overal in de wereld aantreffen. Ze zijn niet zeldzaam, maar komen zeker niet in grote getallen voor.

In de basis lijkt Faeryfolk op elkaar, maar door de avonturen en ontwikkeling kunnen zij in details veel van elkaar verschillen. Hoe ouder Faeryfolk is, des te bijzonderder kan het uiterlijk zich ontwikkelen.

Vanaf een bepaalde leeftijd (zo halverwege de middelbare leeftijd) lijkt Faeryfolk niet alleen op zoek te zijn naar avonturen en bijzondere plaatsen in de wereld, maar ook op zoek te gaan naar zichzelf. Wat de reden is voor deze zucht naar zelfkennis is tot op heden onbekend.