Beastling

Beastling zijn net zo divers als de dieren waaraan zij hun uiterlijke kenmerken en karaktereigenschappen ontlenen. Wat zij echter allen gemeen hebben is dat zij een natuurlijke band voelen met de natuur en de verschillende dieren die hierin leven. Beastling kunnen op verschillende manieren gecreëerd zijn. Zo is een deel van de op Kederan levende Beastling van oorsprong gecreëerd door de Goden, zoals alle andere sterfelijke rassen.  Een ander deel is later gecreëerd door krachtig magiërs, alchemisten en ritualisten in een poging verschillende wezens met elkaar te combineren. Deze Beastling verschillen dus in oorsprong. Echter, het verschil is over het algemeen niet uiterlijk zichtbaar.

Persoonlijkheid en morele richtlijn

De persoonlijkheid van een Beastling komt over het algemeen overeen met de persoonlijkheid van het dier waar zij het meeste op lijken. Om deze reden zal een Beastling met de kenmerken van een vos vaak wat meer op zijn hoede zijn en zal een Beastling met de kenmerken van een hond waarschijnlijk een zeer loyale vriend zijn. De specifieke persoonlijkheid van dit ras is dan ook niet algemeen vast te leggen.

Fysieke beschrijving

Beastling houden qua uiterlijk het midden tussen een dier en een mens(achtige). Het is per Beastling verschillend in welke mate hij mensachtige en dierlijke uiterlijke kenmerken heeft.  Niet zelden hebben zij de kenmerkende oren en staart van het specifieke dier, of vleugels in het geval van een vogelachtige Beastling. Het uiterlijk van de Beastling is dan ook zo divers als het dierenrijk, maar is wel sterk afhankelijk van de (geboorte)plaats. Zo zullen er betrekkelijk meer vos-, das-, en wolfachtige Beastling voorkomen in een bosrijke omgeving, terwijl beer- en lynxachtige Beastling meer gezien worden in bergachtig gebied.

 

De meeste Beastling hebben, qua kleding, een sterke voorkeur voor groen- en aardetinten en natuurlijke stoffen. Ze dragen vaak kleding gemaakt van soepel vallende doeken en gewaden wanneer zij zich niet specifiek veel door het bos hoeven bewegen. Wanneer zij voornamelijk in het bos wonen is de kleding over het algemeen praktischer van aard.

 

Jong: 0 – 10
Volwassen: 11 – 30
Middelbare leeftijd: 31 – 40
Oud: 41 – 60

 

Onderlinge relaties

Op enkele solitair levende Beastling na, leven de meeste Beastling in groepen. Deze groepen kunnen familiebanden als basis hebben, maar ook kan het zijn dat de Beastling los van hun achtergrond hebben besloten samen te leven. Een dergelijke groep wordt, ongeacht het specifieke type Beastling, altijd een roedel (of “pack”) genoemd. Binnen deze roedel wordt, afhankelijk van de eisen gesteld door de roedel, een “Alpha” gekozen. Deze Alpha is de leider van de roedel en maakt de belangrijke beslissingen.

Sommige Beastling verkiezen een leven onder de andere rassen boven het leven in een roedel. Regelmatig is dit eigen keuze, maar niet zelden is deze Beastling verstoten uit zijn eerdere roedel. Beastling vormen op een dergelijk moment een normaal deel van de normale bevolking. Vanwege hun dierlijk voorkomen wordt er door andere rassen vaak wat neergekeken op Beastling. Echter, zij zijn vaak zeer kundig op een specifiek vlak (afhankelijk van het type Beastling) en dragen zo hun steentje bij aan de maatschappij.

Landen

Beastling komen over de hele wereld van Kederan voor. Echter, afhankelijk van het gebied worden er specifieke typen Beastling waargenomen; zij zijn allen zo veel mogelijk aangepast aan hun omgeving. Binnen de Lost Plains bevindt zich echter een exceptioneel grote hoeveelheid Beastling. Dit omdat ze hier vereerd worden als Goden en hier dus alles kunnen krijgen dat hun hart zich begeerd.

Religie

De meeste Beastling zijn relatief vrije geesten die zich weinig bezighouden met Goddelijke zaken. Echter, ook onder Beastling zijn aanhanger van alle Goden te vinden. Welke specifieke God aangehangen wordt is voornamelijk afhankelijk van de specifieke Beastling. Deze zal namelijk altijd een God zoeken waar zijn kwaliteiten en eigenschappen het meest mee overeen komen. Vanwege hun nauwe band met de natuur, echter, is de Huntress breder vertegenwoordigd dan elke andere God.

Taal

Namen

Beastlingnamen zijn over het algemeen kort en makkelijk te onthouden; in regel zijn zij niet langer dan twee lettergrepen. En niet zelden zijn ze direct afgeleid van dierlijke geluiden, gebeurtenissen of voorwerpen. Over het algemeen nummeren Beastlingouders hun kroost, voor deze hun “gegeven naam” zullen ontvangen. Zodra het karakter van het kind duidelijk naar voren komt, of aan de hand van een belangrijke gebeurtenis, ontvangt het kind dan zijn definitieve naam. Zelden wordt hierbij onderscheid gemaakt tussen de verschillende geslachten, hoewel bepaalde namen wel mannelijker of vrouwelijker kunnen klinken.

Beastlingnamen: Luna, Blackpaw, Grauw, Grom, Klauw, Witte, Maan, Sok.

Avonturiers van dit ras …

Beastling zijn zo divers als het dierenrijk waar zij van afgeleid zijn. Over het algemeen stellen zij zich wat afwachtend op naar onbekenden, maar als ze eenmaal ontdooid zijn, zijn zij over het algemeen prettig in de omgang. Ondanks hun soms wat wild, of juist schattige voorkomen, zijn zij zeker een ras om rekening mee te houden. Ze kunnen sluw zijn als een vos, maar ook sterk als een beer. Ze kunnen vriendelijk en open zijn, of gesloten en achterdochtig. Maar allen hebben zij hun unieke kwaliteiten die zeker een waardige aanvulling kunnen zijn aan een groep.