Handboek en Regelsysteem

Handboek en Reglementen

Op de evenementen, specials en baravonden van Kederan wordt gewerkt volgens de regels die beschreven staan in het handboek van Kederan, dat hieronder is weergegeven. Iedere deelnemer dient op de hoogte te zijn van deze buitenspelse regels en deze te allen tijde op te volgen.

Handboek Kederan V1.0

Klik hier om het handboek te downloaden.

Regelsysteem

Het regelsysteem is in te zien via de interactieve omgeving vanuit onze database en bevat de meest recente informatie en wijzigingen. Deze is te vinden via onderstaande link.

Kederan Regelsysteem

Personages

Op aanvraag kunnen we je ook toegang geven tot het spelersportaal van onze database. Hierin vind je jouw personages terug, met bijbehorende vaardigheden, spreuken, gebeden, etc.

Tevens hebben we hier directe links voorzien naar het inschrijfformulier en het regelsysteem. Deze is te vinden via onderstaande link.

Kederan Spelersportaal

N.B. Om toegang te krijgen tot dit portaal kan je inloggegevens opvragen bij het bestuur van Stichting Kederan via kederan@live.nl.

Apps

Bovenstaande applicaties zijn tevens beschikbaar als (progressive web)apps (PWA’s). Dit klinkt wellicht ingewikkeld, maar dat valt enorm mee. Het is vooral een ‘nerd’ term voor een techniek die ervoor zorgt dat online applicaties als losse programma’s op je systeem kunnen worden opgestart i.p.v. het adres moeten ingeven in de browser. Dit werkt zowel voor (de meeste) browsers op de desktop (zoals Windows/Mac) als op een smartphone of tablet.

Om hiervan gebruik te maken i.c.m. de applicaties van stichting Kederan, ga je via de browser naar de online applicatie en kies je vanuit daar voor de optie “Download app” in het menu. Als alternatief kan je via de browser in veel gevallen ook op andere manier de app installeren. Voor meer informatie hierover, zie verder op de pagina.

Dit zal, afhankelijk van de browser en het type apparaat, een optie tonen om de app te downloaden.

Na het downloaden/installeren van de app zal deze als losse applicatie verschijnen op je desktop of tussen de apps op je smartphone/tablet.

Desktop

Installeren app in Google Chrome (desktop)

In Google Chrome op een desktop zijn er 2 manieren om de app te installeren.

  • Via de adresbalk

In de adresbalk verschijnt onderstaand symbool. Eventueel kan het zijn dat je een keer op de adresbalk moet klikken om deze te laten verschijnen.

  • Via het menu

In het menu van Google Chrome, bereikbaar via de 3 vertikale puntjes, zal een optie zijn toegevoegd voor het installeren van de app.

Door één van beide opties te kiezen, zal Google Chrome onderstaande melding tonen. Na keuze voor “Installeren“/”Install” zal de app worden geïnstalleerd en beschikbaar zijn als losse applicatie op je bureaublad.

Installeren app in Microsoft Edge (desktop)

In Microsoft Edge op een desktop zijn er 2 manieren om de app te installeren.

  • Via de adresbalk
  • Via het menu

Door één van beide opties te kiezen, zal Microsfot onderstaande melding tonen. Na keuze voor “Installeren“/”Install” zal de app worden geïnstalleerd en beschikbaar zijn als losse applicatie op je bureaublad.

Installeren app in Mozilla Firefox (desktop)

Mozilla Firefox ondersteunt de techniek van het installeren van deze apps als zelfstandige applicaties niet standaard in de desktopversie (wel in de smartphone apps). Om dit eventueel alsnog mogelijk te maken, zal je een plugin moeten installeren. De installatie hiervan om de Kederan apps als zelfstandige applicaties te draaien vergt de nodige technische kennis om het gehele proces te doorlopen. Het wordt aangeraden om een andere browser te gebruiken als je de zelfstandige apps wenst te gebruiken.

Smartphone/tablet

Ook op mobiele browsers zijn de (web)apps van stichting Kederan bruikbaar.

  • Op Android toestellen, zeker bij gebruik van de Google Chrome browser, levert dit een ervaring op dit vrijwel niet te onderscheiden is van een daadwerkerlijke Android app.
  • Door beperkingen van Apple, kan alleen Safari worden gebruikt voor het opstarten van dergelijke apps op een iPhone, iPad of iPod.

In de secties hieronder worden een aantal mogelijke mobiele browsers getoond en de methode(s) die dit mogelijk maken.

Installeren app via Google Chrome (smartphone/tablet)

In de Android- en iOS-versies van Google Chrome zal de knop voor het installeren de app op je smartphone/tablet enkel het icoon tonen bovenin de rode balk.

Tevens kan dit via het menu in de Chrome app.

In beide gevallen zal er om bevestiging gevraagd worden om de app te installeren.

Na deze bevestiging zal de app worden toegevoegd aan de apps op je toestel. Dit installeert niet een ‘echte’ app, maar een versimpelde pagina van Chrome die je als zelfstandige app kan opstarten.

Installeren app in Mozilla Firefox (smartphone/tablet)

Via de mobiele app van Mozilla Firefox kunnen de apps van stichting Kederan worden geïnstalleerd via onderstaande stappen.

Door in het menu voor de optie “Installeren” te kiezen, verschijnt onderstaand scherm.

Kies voor “Toevoegen” om een icoon op je startscherm te krijgen die rechtstreeks naar de app verwijst via een versimpelde browserversie waarin geen schermruimte wordt gebruikt voor andere zaken die standaard in Mozilla Firefox beschikbaar zijn. Teven zal deze versie als losse applicatie te zien zijn in de openstaande apps.

Let op: als je via Mozilla Firebox de zelfstandige app aanmaakt, zal deze niet verschijnen in je lijst met apps die geïnstalleerd staan op je Android toestel. Dit in tegenstelling tot de andere mogelijkheden via Google Chrome.

Installeren app in Microsoft Edge (smartphone/tablet)

Via de mobiele app van Microsoft Edge kunnen de apps van stichting Kederan worden geïnstalleerd via onderstaande stappen.

Kies bovenaan de navigatiebalk het icoon.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image-8.png

Vervolgens zal het systeem je vragen om bevestiging.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is VLPwIVUBImBzuXd0OkhjMfyGET7qlGfU-ty_rA9vM8twEs9pLVD6oF0RkRNUBt6tkbJH60SwfRSjXfBjQl98Hwp4b3AqRUqXkwZNsLI-qQ2JkBrlEDG4FznpWzfpWOMieQMt4gi9RC9UHIpfpw3UIN_IAzTb8n2O-c4ofRnttsaVP8jM5XYbmNDYJ2s_lTUDpI6reILRsghZfAJDBFO-bC94wblT-a5mwatzX4JdUC_xvx78V2PEcb25PbyElY8IAJlIz2-MvWr9kVN6PKG0Lg6kqCn2eUcHUxreHzuPBAdOHC_kEsUUyqLVU0Gj3HN3J_7lFEZl6eTfJxGvgYCrTT82RH_utWt9ebOlcaYC4EqsLpDvBtDjnZqLW-ZVxzNynhZz3nVh8nQx-NDjwmYXcyTUrKALa0qhX_Ky1IgBgPcTEfnDrzhTI_tR8zJRvfT4ndOqri_OJiyqKcab5cy3XphJO76TQ5fL8XxhU5UlgcwIrY4ZkbWMcFd72EUSqPzImyv7ZJtEXy7iyEaB-mw4qTE7UoPMOjaeaWPH9UQ3Q9bHjqYLdCS1lthkNxEISvCbaWnbjYDx2ieGSdE6xTN96R2O0BpDspzR4P8Uw-xu8o_V6niXB2scovh9GPgwrktBVrpZfMrrliTD9kzrSMJ4QQXO37uOJuCqJEfYq87mZffo69rmvN46SeRPpuZghQO4lKpNhDTunJgOd5gNOloWBmnFuqijigy-nFXJkJKMco4GxnL1kFrt0xEPz4herTM=w1050-h501-no

Na deze bevestiging zal de app worden toegevoegd als snelkoppeling op het startscherm van je toestel.

Let op: als je via Microsoft Edge de zelfstandige app aanmaakt, zal deze niet verschijnen in je lijst met apps die geïnstalleerd staan op je Android toestel. Dit in tegenstelling tot de andere mogelijkheden via Google Chrome.

Installeren app in iOS

Je kan een zelfstandige app openen op een iPhone, iPad of iPod touch met iOS 11.3 (of nieuwer) door simpelweg naar de URL in Safari te gaan. Ook hier kan het icoon bovenaan worden gebruikt.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image-8.png

Houd er rekening mee dat de mobiele versie van Safari dergelijke apps niet correct start, tenzij je ‘Service Workers’ inschakelt onder ‘Experimentele WebKit-functies’ in “Instellingen → Safari”.

Om de app daadwerkelijk op je startscherm te zetten, kies je in Safari voor “Delen” en vervolgens “Toevoegen aan startscherm” en “Toevoegen“. De app zal zowel als icoon op je startscherm als in je app-bibliotheek worden getoond.