Lost Plains

Art by Paul van den Hazelkamp

Geografisch overzicht

Overal in de Lost Plains zorgt smeltend sneeuw en ijs voor drinkwater, tevens zijn er meerdere zoetwatermeren en warmwaterbronnen. Het landschap is volledig besneeuwd met lichte bebossing en enkele heuvels en bergen. Het land loopt nog tot de grootte van de huidige kaart door tot in het Noorden; waar het steeds onherbergzamer wordt.

Overdags is het koud en ‘s nachts nog kouder. In de zomer is het relatief “warm”; circa 10 graden Celcius, en is de kans op bevriezingsdood dus aanzienlijk kleiner dan in de winter; wanneer de temperatuur over het algemeen daalt tot -20 graden Celcius. Verspreid over de Lost Plains zijn enkele genezende kruiden te vinden onder de sneeuw en binnen de enkele stukken bebossing. Ook knollen en aardappelen zijn vindbaar, mits er diep genoeg in de koude grond gegraven wordt. Naast de kleine- en grote Nnukwu akwa komen er diverse pooldieren voor op de Lost Plains. Tevens zijn de zoetwatermeren rijkelijk bevolkt door vis.

Economie

In de Lost Plains wordt er voornamelijk gewerkt met ruilhandel en betaling in natura.

Bevolking

Het is onbekend wat het totale inwonersaantal van de Lost Plains is. De meeste stammen bestaan uit circa 80 stamleden, maar deze aantallen zijn sterk aan verandering onderhevig. De dorpen die verspreid over de Lost Plains te vinden zijn tellen gemiddeld circa 150 inwoners. Het grootste gedeelte van de bewoners van de Lost Plains mag zichzelf officieel Willing noemen, door de inmenging van Beastkin in hun stamboom. Het overige deel van de bevolking wordt gevormd door Beastling en andere rassen.

Bestuur en instellingen

Binnen de Lost Plains wordt het bestuur voornamelijk gevormd door Beastling. Zij zijn de stamhoofden en degenen die de rechtspraak vormen en uitvoeren.

 

Willings

Op de Lost Plains leven de wezens die zichzelf “Willings” noemen. Deze wezens gedragen zich over het algemeen wat dierlijker dan hun vergelijkbare voorouderen. De onherbergzame koude vlakte zorgt ervoor dat overleven belangrijker is dan etiquette, politiek of geld. Toch zijn er gewoontes, feestdagen en rituelen die het volk kenmerkt. Sommige Willings hebben wit haar, waardoor ze beter gecamoufleerd zijn, ze worden soms ook gezien als puurder en meer beest dan andere Willings.

Herkomst

De term “Willing” is afkomstig van “Willing to mate with Beastmen”. Deze wezens hebben namelijk een rijke geschiedenis van voortplanting met Beastling. Hierdoor hebben deze mensen meer trekjes van Beastling dan andere volkeren; waardoor ze bijvoorbeeld beter bestand zijn tegen kou door extra beharing. Door de eeuwen heen kan een Willing verschillende Beastling-voorouders hebben, maar de meest recente Beastling-voorouder bepaalt vaak de dierlijke trekjes en het uiterlijk.

Stammen

De Willings hebben zich gegroepeerd in stammen. Elk met zijn eigen specialiteiten, manieren van overleven en gebruiken. Deze stammen hebben elk een andere Beastling voorouder.

Nanoek
Willings uit deze stam hebben vaak een dikkere vacht en worden gezien als goede vissers. Hun handen lijken meer op klauwen en ze hebben een dikkere huid en wijdverspreide haargroei, waardoor ze goed in koud water kunnen zwemmen. De leider van deze stam is een Ijsbeerling.

Amarok
Willings uit deze stam zijn echte nachtjagers. Deze stam heeft duisterzicht en kan goed tegen de barre omstandigheden van de koude nachten op de ijsvlakte. Hun symbool is een grote wolf en hun leider is een Wolfling.

A’akuluujjusi (A.-Akul-Uj-Jusie)
Willings uit deze stam zijn het best te omschrijven als Eskimos. Ze zijn erg goed in vallen zetten en ze maken ware kunstwerken van ijs en sneeuw; hun Iglo’s zijn de mooiste van het land en zijn te bezoeken in hun dorp. Hun leidster is een Walrusling.

Nnukwu akwa
Deze stam heeft de kleine Nnukwu akwa, een olifanten soort, getemd om op te rijden. Hierdoor kunnen zij zich, relatief eenvoudig, grote afstanden over de ijsvlakten verplaatsen. De leider van deze stam is een Rendierling.

Eeyeekalduk
De Willings uit deze stam eren de geest van de medicijnen en de goede genezing. Deze geest is erg klein en leeft in een kiezelsteen, die zich in het huis van hun leider bevindt. Deze stam spaart aarde en stenen, omdat deze erg schaars zijn op de Lost Plains. De nadruk van deze stam ligt op genezing en overleven, en Willings uit deze stam zijn geboren gravers. Hun leider is een Sneeuwhaasling.

Aumanil
Willings uit deze stam eren de goedaardige geest van de zee. Hij leeft in de zee en controleert de beweging van de walvissen terwijl hij in geest met ze mee zwemt. Willings uit deze stam hebben trekjes van zeewezens zoals vliezen en sommige hebben zelfs kieuwen. De leider van deze stam is een Octopusling.

Tekkeitsertok
Willings uit deze stam zijn slavendrijvers die kariboes berijden. Als er Personen van andere stammen of buitenlanders gevonden worden op de ijsvlakte, dan nemen ze deze gevangen. De gevangenen krijgen zwarte kledij aan om aan te tonen dat ze gevangenen zijn. De slaven worden voornamelijk als aas gebruikt om de grote Nnukwu akwa te vangen, waarvan grote feestmalen kunnen worden gemaakt.

Kaya
Willings uit deze stam variëren enorm. Deze stam heeft een vast dorp waar ze soms andere stammen op bezoek hebben om paringsrituelen mee uit te voeren. Deze stam heeft een raad van Beastling.

Beastlings
Als Beastling in The Lost Plains leid je een goed leven. Je wordt vereerd door de stammen en de kou doet je waarschijnlijk weinig. Je kunt je dus zo aansluiten bij een stam naar keuze, mits de andere Beastling je mogen. Op de Lost Plains wonen tevens Beastling die grotendeels alleen leven en alleen rond paringstijd de bewoonde wereld opzoeken.

Culturen en tradities

De Beastling worden vereerd op de Lost Plains omdat zij makkelijker kunnen overleven in de barre omstandigheden van het gebied. Hierdoor zijn de dikke vachten van de Beatling tot heilig symbool verheven.

De belangrijkste traditie van de Willings op de Lost Plains is dan ook het inmengen van Beastlingbloed in hun bloedlijn. Hierbij worden de meest capabele voedselzoekers (mannen) en voedselbereiders (vrouwen) uitgezocht om mee te doen aan het “paringsritueel”. In sommige stammen houdt dit in dat er een huwelijk plaatsvindt tussen de Beastling en de man of vrouw; terwijl in andere stammen slechts een vleselijk ritueel plaatsvindt. De hieruit voortkomende kinderen zijn een kruising tussen een Beastling en het andere ras.

Indien twee stammen hebben afgesproken samen te gaan tot één grote stam, ondergaan de Beastlingleiders van beiden stammen hetzelfde ritueel. Hieruit ontstaat een puur Beastlingkind dat opgroeit om later zijn eigen stam te stichten.