Teaser Taming Territory Two

Met nog maar een maand te gaan tot ons volgende evenement: Kederan XXXI – Taming Territory Two, op 4 t/m 6 mei 2018, is het weer tijd voor een teaser!

Heb je je al ingeschreven? We hebben nog maar een paar spelers- en figurantenplaatsen over! Ga snel naar de evenementenpagina onder de menuknop “evenementen” om je inschrijving en betaling in orde te maken!


Bij de Herberg “the Lofty Chalice” is het erg druk. In het ochtendgloren bloeien de bloesembomen volop en de marktlui vanuit the Kingdom of Aurum hebben de nacht doorgebracht in de herberg, nadat ze gisteren pas laat en ver na de schemer aan zijn gekomen.

Een jonge ontdekkingsreiziger genaamd Tjeerd is ook heel vroeg opgestaan om zijn geld dat brandde in zijn zak uit te geven aan een gaaf magisch object. “Iets waar hij zijn vriendin mee terug kan winnen.” Spookt er door zijn hoofd. Al denkend wandelt hij over de markt.

Aangekomen bij een koopvrouw van wonderbaarlijke artefacten ziet hij een koopje: een vierkante doos met oude symbolen erop. “Wat kost dat?”, vraagt Tjeerd. De verkoopster spreekt hem met een luide stem toe: “Meneer, bij Victoria Sedicus betaalt u altijd de beste prijs”. Aan het uiterlijk van de vrouw te zien komt ze uit Aurum. “Ik ben geen eerlijke volgeling van Tarkyss als ik u er meer voor vraag dan 200 dukaten.”. Tjeerd voelt in zijn ene nog goede zak naar de dukaten die hij bij zich heeft. Hij tast de vorm van de dukaten af en weegt ze in zijn hand. “Beste Victoria, ik geef u mijn laatste dukaten en mijn verhaal.”

Hij vertelt haar het lange verhaal van de afgelopen twee weken. De koopvrouw blijft aandachtig kijken naar Tjeerd tot hij klaar is met het overweldigende verhaal. In de hoek van Victoria’s ogen verschijnt een traan.
“Jongen, ik neem je dukaten en gun je dit artefact. Niemand weet wat het is, of hoe je het moet gebruiken. Je bent al door voldoende donkere wegen gereisd en ik hoop dat dit je dan eindelijk geluk zal brengen.” De ontroerde verkoopster uit Aurum pakt het vierkante object op en overhandigt het aan Tjeerd die de dukaten op de marktkraam legt. “Tot hoelaat staan jullie eigenlijk hier vandaag?” vraagt Tjeerd.
“Tot vannacht 12u de wacht is aangescherpt en er komt volk vanuit Kortoga, Mystic Forest en Dark Dannings om onze waren te zien. Dan overnachten we hier en gaan we vroeg in de ochtend weer weg.”. “Dankjewel!”, roept Tjeerd en loopt met zijn pas gekochte object over de markt en hij koopt een lekker smakend broodje “tasttoe” bij the Lofty Chalice.

Samen met zijn “tasttoe” gaat hij tussen de markt kramen op een lege plek zitten in het gras. “Als die dwerg eindelijk eens komt met zijn runenstenen moet je wel opstaan hoor!” roept de boekenverkoper naar hem. “Ja, zal ik doen.”, mompelt Tjeerd diep in gedachten. Terwijl hij het ronddraait in zijn handen kijkt hij naar het object. “Wat zou het toch zijn?” vraagt hij zich af…


Art by Kinixuki
https://kinixuki.deviantart.com/art/Market-512879088